آبلیمو
میوه لیمو یکی از مرکبات بسیار کاربردی است که منبع سرشار از آنتی اکسیدان میباشد. از آبگیری لیمو ترش مایعی حاصل میشود که به آن آبلیمو میگویند. آبلیمو یکی از قدیمیترین چاشنیهای غذایی میباشد که در آشپزی بسیار مورد استفاده قرار میگیرد. به طوری کلی خواص بسیاری برای گیاه لیمو وجود دارد که بعضی از آنها در مورد آبلیمو نیز صادق است و میتوان از ویژگیهای عالی این میوه و عصاره آن بهرهمند شد. آبلیمو اکثر خواصی که میوه لیمو دارد را نیز شامل میشود. کلسیم، آهن، ویتامین A، سدیم، منیزیم و ویتامین C از مواردی هستند که میتوان در آبلیمو آنها را یافت و برای تقویت این مواد در بدن از آبلیمو استفاده کرد.
ویژگی های لیمو
میوه لیمو از مرکبات گرمسیری میباشد که در مناطق دارای آب و هوای نیمه گرمسیری و گرمسیری، به خوبی پرورش پیدا میکند و میتوان در این مناطق درخت این میوه را کاشت و نتیجه گرفت. لیمو ترش میوهای است سرشار از خواص درمانی و دارویی که برای حفظ سلامت و مراقبت از بدن انسان بسیار کاربردی میباشد. به همین دلیل نیز این میوهی خاص را پادشاه میوههای گرمسیری مینامند. میوه لیمو شکلی بیضی گون دارد و در دو رنگ سبز و زرد در طبیعت وجود دارد. یکی از ویژگیهای خاص این میوه طعم و عطر است که باعث ایجاد رایحه خوش در این میوه با خواص بسیار میشود. میوه لیمو به علت اسید سیتریکی که دارد دارای طعمی ترش است و به طور کلی لیمو میوهای اسیدی بوده و به طبع آن آبلیمو نیز مایعی اسیدی میباشد.
طرز تهیه آبلیمو
همانطور که از نام آبلیمو پیداست این مایع مغذی عصارهی حاصل از میوه لیمو ترش است. روشهای ساده خانگی و صنعتی از قدیم برای گرفتن آب و عصاره لیمو ترش وجود دارد اما امروز با توجه به پیشرفت تکنولوژی و اختراع ابزارهای الکترونیکی صنعتی جدید آبگیری انواع میوه از جمله لیمو ترش به آسانی انجام میشود و دیگر امر دشواری بحساب نمیآید. آبگیری لیمو به صورت صنعتی و با استفاده از دستگاههای بزرگ آبگیری در کارخانجات انجام میگیرد و معمولاً کار دشوار و زمان بری نمیباشد. اما با توجه به سادگی این روش شما میتوانید در منزل نیز آبلیموی طبیعی برای خود تهیه نمایید به این صورت که ابتدا چند عدد لیمو ترش سالم و آبدار متناسب با نیاز خود انتخاب کنید و پس از شستشو با استفاده از دستگاه آبمیوه گیری برقی یا دستی عصاره این میوه مفید که همان آبلیمو است، را بدست آورید. اگر از پالپهای ایجاد شده از آبگیری لیمو ترش استفاده نمیکنید و دوست ندارید، میتوانید با استفاده از صافی آنها را جداسازی کنید و عصارهای صاف شده از لیمو ترش برای خود تهیه کنید.
فواید و مضرات آبلیمو
لیمو ترش دارای خواص بسیاری در طب سنتی و همچنین علم پزشکی دارد و بسیاری از متخصصین این حوزه به مراجعان خود استفاده از این میوه بسیار مغذی را پیشنهاد میکنند. از طرفی آبلیمو نیز عصاره این میوه است در نتیجه بیشتر خواص این میوه ترش مزه برای عصاره و آب حاصل از آن نیز مشابه است. باتوجه به اینکه آبلیمو خاصیت آنتی اکسیدانی و همچنین اسیدی دارد مضرات و خواصی مشابه انواع دیگر مایعهای اسیدی را نیز از خود نشان میدهد.
خواص آبلیمو
همانطور که ذکر شد و میدانید آبلیمو عصاره میوه بسیار مغذی و مفید برای بدن، لیمو ترش است. آبلیمو مایع و نوشیدنی سرشار از ویتامین سی و همچنین انواع مختلف مواد معدنی مفید برای بدن انسان است. خواص زیادی در طب سنتی و همچنین علم پزشکی روز برای آبلیمو ذکر شده است که میتوان به عنوان نمونه به خواص تنظیم فشار خون، زیبایی پوست، تنظیم سیستم گوارش، درمان سرماخوردگی، رفع خستگی، کاهش التهاب درون بدن، درمان آرتروز، درمان رماتیسم، درمان آرتریت، کاهش تب، از بین بردن چربی اضافی، جلوگیری از کبد چرب و رفع عطش اشاره کرد.
کاربرد آبلیمو
از آبلیمو ترش استفادههای بسیاری میشود که اکثر این مصارف به علت اسیدی بودن و خاصیت آنتی اکسیدانی این نوشیدنی جذاب و خوش طعم است. کاربرد اصلی آبلیمو که اکثر افراد جوامع مختلف از آن بهره میبرند، خاصیت چاشنی و طعم دهندگی آبلیمو میباشد. آب لیمو ترش از پرمصرفترین و کاربردیترین چاشنیها در سراسر دنیا است. از آبلیمو برای ایجاد طعم در انواع مختلف غذا، سوپ، دمنوش، سالاد و … استفاده میشود. از دیگر دسته کاربردهای آبلیمو خواص درمانی و همچنین تسکین دهندگی آن برای بدن است که در طب سنتی از دیرباز مورد استفاده قرار میگرفته است.
خرید اینترنتی آبلیمو طبیعی
برای خرید غیر حضوری و اینترنتی آبلیمو میتوانید به سایت عرقیات ظریف مراجعه کنید و باتوجه به نیاز خود محصول موردنظر خود را از طریق این سایت به صورت غیرحضوری و آنلاین آبلیمو موردنظر خود را خریداری کنید و درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید. همچنین میتوانید با تماس با مشاوران بخش فروش این فروشگاه آنلاین فروش آبلیمو از مشاوره رایگان برای خرید خود بهرهمند شوید.
آبغوره
به انگور نرسیدهای که طعمی به شدت ترش دارد، در اصطلاح غوره یا انگور ترش مینامند و همانطور که از نام آبغوره مشخص است به مایع و عصاره حاصل از غوره، آبغوره میگویند. آبغوره یکی از نوشیدنیها و طعم دهندههای بسیاری کاربردی در آشپزی، به خصوص آشپزی ایرانی است. آبغوره باتوجه به خواص بسیاری که دارد هم به عنوان چاشنی و هم به عنوان نوشیدنی درمانی مورد استفاده قرار میگیرد. در طب سنتی آبغوره برای درمان بسیاری از بیماریها توسط متخصصین این حوزه تجویز میشود.
ویژگی های غوره
غوره میوهای تقریباً نارس است که قابلیت استفاده برای چاشنی غذا و همچنین درمان بعضی امراض را دارد. باتوجه به اینکه غوره حالت نارس میوه انگور میباشد در نتیجه ویژگیهایی که میوه انگور دارد برای غوره و همچنین عصاره آن آبغوره صدق میکند. آنتی اکسیدان بودن و همچنین خاصیت اسیدی که غوره دارد از جمله ویژگیهای مهم این میوه ترش مزه است که آن را تبدیل به یک چاشنی مشهور و همچنین نوشیدنی ملس و ترش کرده است.
طرز تهیه آبغوره
همانطور که پیشتر اشاره شد، آبغوره مایع و عصاره حاصل از غوره است که امروزه با توجه به پیشرفت تکنولوژی به صورت صنعتی و در کارخانهجات مخصوص و در شرایط کاملاً بهداشتی تهیه و تولید میشود. اما با توجه به سادگی فرآیند گرفتن آبغوره از غوره در منزل و با حداقل امکانات نیز میتوان به آسانی آبغوره طبیعی بدست آورد به این صورت که ابتدا مقداری غوره را به طور کامل شسته و آبکشی نمایید سپس با قرار دادن در قابلمه یا ظرفی بزرگ و مقاوم نسبت به ضربه بریزد و با استفاده از گوشت کوب و یا جسمی سنگین به له کردن دانههای غوره بپردازید. پس از له شدن کامل غورهها میتوانید با عبور عصاره حاصل از غورهها از صافی، آبغوره طبیعی و خانگی برای خود تهیه کنید.
فواید و مضرات آبغوره
همانند دیگر عصارههای میوههای موجود در طبیعت و بازار، آبغوره نیز میتواند مضرات و فواید بسیاری برای بدن داشته باشد. همانطور که پیشتر ذکر شد آبغوره مایع حاصل از عصاره گیری غوره است که غوره خود انگور نارس میباشد. در نتیجه آبغوره در خواص و فواید و مضرات خود با میوه انگور اشتراکات بسیاری دارد. از فواید آبغوره میتوان به چاشنی غذایی بودن آن و همچنین خواص درمانی که در طب سنتی دارد، اشاره کرد. در مصرف آبغوره حتماً توجه داشته باشید که حد اعتدال را رعایت کنید چراکه مصرف بیش از اندازه از آبغوره اثرات خطرناکی برای بدن دارد که در بعضی موارد نمیتوان اثر حاصل شده را جبران کرد.
خواص آبغوره
آبغوره به دلیل اینکه از میوهی نارس انگور یا همان غوره بدست میآید، سرشار از ویتامینC ، کورستین، لوتیین، لیکوپن، بتا کاروتن، اسید اگزالیک، اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید گلوکولیک و اسید سوکسینیک است و همچنین از آنتی اکسیدانهای مهم و قوی در میان آنتی اکسیدانهای طبیعی دیگر به حساب میآید. حال باتوجه به این مواد مغذی و اسیدی که درون آبغوره نهفته است میتوان به خواص درمانی آبغوره نظیر رفع اسهال، گرمازدگی، کاهش قندخون، پیشگیری از رشد سلولهای سرطانی، کاهش وزن، رفع اختلالات روده، تقویت معده، اشتها آور، بهبود کمر درد و … اشاره کرد.
کاربرد آبغوره
آبغوره باتوجه به داشتن خواص بسیاری که دارد و همچنین طعم و رایحه ترش و خاصی که دارد یکی از مشهورترین چاشنیهای غذایی بحساب میآید. آبغوره علاوه بر خواص چاشنی غذایی داشتن در پخت بسیاری از غذاها نظیر خوراک مرغ ترش، آش غوره، شور غوره و … مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین به علت خواص آنتی اکسیدانی آبغوره در طب سنتی و درمان بسیاری از امراضی که برای بدن به وجود میآید، مورد استفاده قرار میگیرد.
خرید اینترنتی آبغوره طبیعی
برای خرید غیر حضوری و اینترنتی آبغوره میتوانید به سایت عرقیات ظریف مراجعه کنید و باتوجه به نیاز خود محصول موردنظر خود را از طریق این سایت به صورت غیرحضوری و آنلاین خریداری کنید و درب منزل یا محل کار خود تحویل بگیرید. همچنین میتوانید با تماس با مشاوران بخش فروش این فروشگاه آنلاین فروش آبغوره از مشاوره رایگان برای خرید خود بهرهمند شوید.
سوالات متداول
چرا مصرف آبغوره برای کبد چرب مفید است؟
به دلیل عدم عملکرد صحیح آنزیمهای کبد، بیماری خطرناک کبد چرب ایجاد میشود. این بیماری اثرات منفی بسیار زیادی بر روی بدن دارد و در مواردی میتواند سبب مرگ شود. آبغوره باتوجه به طبع سردی که دارد باعث تجزیه چربیهای کبد میشود و به تقویت آن میپردازد.
چگونه آبغوره خانگی درست کنیم؟
مقدار موردنیاز از غوره تهیه نمایید و سپس به صورت کامل شسته و آبکشی کنید. غورههای تمیزو شسته شده را درون ظرفی بزرگ ریخته و با استفاده از وزنهای سنگین به له کردن آنها بپردازید. پس از له شدن کامل غورهها عصاره آن را صاف نمایید تا آبغوره خانگی بدست آید.
برای جلوگیری از تلخ شدن آبلیمو چکار باید کرد؟
برای جلوگیری از تلخی آبلیمو میتوانید یک عدد هویج را پوست بگیرید و به مدت یک شب درون ظرف آبلیمو قرار دهید همچنین میتوانید با اندازه یک قاشق مربا خوری نمک درون شیشه آبلیمو بریزید تا ماندگاری آن را افزایش دهید.
تاثیر آبلیمو بر سیستم گوارش و استخوان چیست؟
مصرف آبلیمو با کاهش اشتهای کاذب به تقویت متابولیسم بدن کمک بسیاری میکند و همچنین به دلیل ویتامین سی موجود در آن و کلسیم از بروز پوکی استخوان در بدن جلوگیری میکند.